dimarts, 8 de gener del 2013

Edició 2013. En creació.




Centre de Interès
En aquesta edició s’ha proposat La Primavera, Natura i Aigua.

Aquest centre d’interès ens permet diversificar molt el vestuari i maquillatge, i treballar el concepte del reciclatge als espais educatius i entitats del barri.

Objectius

·         Implicar a d’altres entitats i espais del barri.
·         Motivar  a més veïns i veïnes en el procés de creació.
·         Tornar a involucrar a les escoles.
·        Que vingui més gent de públic el dia de la rua.
F    Fer un FLASMOB.
·       Fer un espectacle de artístic de barri.

Pre-guió

Es començarà a la Plaça del Sortidor sobre les 12 hores amb un espectacle interpretat pels grups de teatre que hagin participat en els tallers. Totes aquelles persones que vinguin disfressades tindran unes consignes més simples perquè participin activament de l’actuació.

Un cop acabada l’actuació al Sortidor s’iniciarà la rua en direcció a la Plaça Navas, amb percussió i petites consignes per fer més viu el recorregut. En arribar a la plaça Navas es finalitzarà la rua amb una FlashMob multitudinària, amb entitats i veïns i veïnes del barri.

Creació - tallers

Per poder complir els objectius d’aquest edició hem traçat tres grans vies de creació:

1.      Flashmob: l’Esther Garcia, tècnica del Pla Comunitari, es centrarà en l’organització  i la Núria Banal, professora de dansa del Centre de Formació Artística Marabal, en realitzarà la creació i l’assaig.

2.      Vestuari: per tal d’implicar aquelles persones i entitats que no tenen disponibilitat o capacitat d’implicació continuada realitzarem uns petits tallers o explicacions sobre la confecció de els disfresses. Així cada col·lectiu anirà disfressat d’un insecte diferent.

3.      Tallers: són un dels eixos fonamentals del projecte perquè permeten crear de forma continuada generant xarxa, intercanvi i  valors social com l’ajuda, autoestima, desinhibició, expressió, contacte, confiança...

En aquesta edició proposem treballar en quatre eixos - tallers:

a.      Taller de percussió per a joves: aquest taller té per objectiu aprendre els ritmes bàsics dels tabalers, amb instruments tradicionals i d’altres confeccionats a amb material reciclat.
·   Tutor: director dels Tabalers del Poble Sec.
·   Hores: 8 sessions de dues hores cada una.

b.      Taller de plàstica i teatre per a nenes i nens: donat l’èxit i la demanda del anterior taller XIC per a nens i nenes del barri amb pocs recursos creiem que es fonamental que es realitzi aquest taller. L’objectiu es treballar eines de l’expressió dramàtica i plàstica per tal de fomentar la creativitat i autoestima dels nois i noies.
·   Hores: 10 sessions de una hora i mitja cada una.

c.       Taller de creació plàstica a domicili. Aquelles entitats i espais del barri que vulguin fer un taller de unes 2 hores aproximades sobre manualitats per crear el vestuari de la Rua-FlashMob es poden posar en contacte amb l'Eva Vilanova: eva.serichol@yahoo.es.

d.      Taller de teatre de carrer: té per objectiu principal preparar la part de l’espectacle teatral. Es realitzarà al Mercat de les Flors per tal d’obrir aquest espai al barri.  Està obert als  alumnes de l’Institut del Teatre, a les escoles artístiques del barri i persones en general que vulguin aprendre teatre de carrer.
·   Tutors:  Òscar Galindo, i el segon a definir.
·   Hores: 8 sessions de dues hores.

Entitats i espais convocats

Veïns i veïnes del Poble Sec, Comissions Pla Comunitari, Alumnes Marabal, Fundació La Roda,  Cooperativa ETCS, Mercat de les Flors, Institut del Teatre, Arrels, Tabalers, Diables, OMNIUM Cultural, Poble Sec per l'Independencia, Castellers,  Centre Cívic el Sortidor i Centre Cultural Albareda, Residència Asistida i Centre de dia Pare Batllori.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada