dimecres, 18 de desembre del 2013

Què és?


Vídeo Resum Rua Xic 2011-2012-2013

Projecte Rua XIC

El Projecte Rua XIC persegueix crear un espectacle multidisciplinar implicant el màxim d’agents d’un barri i/o zona per tal de fomentar la xarxa i l’intercanvi entre tots els participants.

Mitjançant un centre d’interès es realitza tot un procés de creació amb uns tallers de diferents disciplines artístiques (teatre, plàstica, dansa, audiovisual i percussió) oberts a tots els veïns i veïnes del barri. De forma paral·lela es treballa conjuntament amb entitats,  associacions,  escoles i instituts ..

Per tal d’estar coordinats i fomentar la interrelació es fan reunions periòdiques i assajos i trobades col·lectives amb tots els participants del projecte i altres veïns i veïnes.

Tot el procés culmina amb la realització de la Rua, pels carrers i places del barri, fent partícip al màxim de persones d’aquest projecte col·lectiu que persegueix unir, crear xarxa, intercanviar experiències, aprendre eines d’expressió, estimular el joc i la Il·lusió d’un barri.


Objectius

  • Fomentar la participació ciutadana i els vincles entre entitats.
  • Generar espais de convivència i d’integració de la diversitat cultural i generacional.
  • Detectar les dinàmiques de l’entorn i reflexionar activament sobre aquestes.
  • Estimular la creativitat i aprendre recursos artístics per l’expressió.
  • Realitzar un espectacle artístic de qualitat.

 Entitats i organimes colaboradors













Accions per la realització del Projecte Rua XIC.

Estudi del entorn

Veure quina es la realitat associativa i veïnal del barri mitjançant entrevistes a les entitats i veïns i veïnes.

Programació i difusió dels tallers de creació.

En aquest període son important les reunions conjuntes amb representants d’entitats, de centres escolars, de veïns i veïnes, mitjans de comunicació del i altres agents del barri.

Realització tallers.

Aquest tallers estan interrelacionats entre ells i estan dirigits a la creació de la Rua. Alguns son intergeneracionals i altres de edats especifiques (nenes i nenes, joves i adults). Les temàtiques son: plàstica, teatre, dansa i percussió. Durant la realització dels tallers es va construint el guió, el vestuari, la plàstica i la música de la Rua.

Coordinació de la Rua.

De forma paral·lela a la realització dels tallers, es va coordinant altres aspectes  de la rua: permisos d’actuació, material, difusió del dia de la rua, reunions amb entitats, ...

Assajos grupals.

La setmana abans es realitza un o dos assajos generals  amb el objectiu de posar en comú el treballat en els tallers i continuar fomentant  la comunicació barrial.

Maquillatge i preparació.

El dia de la Rua es realitza un taller de maquillatge i perruqueria una o dues hores abans del inici de la rua. Al mateix temps es preparen els elements escènics que siguin necessaris.

Realització de la Rua.
A l’hora convinguda es dona el tret de sortida i comença l’espectacle col·lectiu en un espai públic de la plaça, durant una hora o hora i mitja es va fent el “viatge” pel carrers i places del barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada