divendres, 25 de novembre del 2016

Així acaba la 5a edició del XIC

La cinquena edició del XIC ha arribat a la seva fi... i l'hem despedit com es mereixia! 

D'una banda, la funció de Fils de vida a l'Auditori de Sant Martí de Provençals del passat diumenge 13 de novembre va ser un èxit absolut! Les entrades es van esgotar en 15 minuts! Les actrius i els actors van donar-ho tot, gaudint per darrera vegada de l'espectacle que havien construït col·lectivament, i el públic de veïns i veïnes de Sant Martí va estar entregat i comunicatiu, en una experiència de veritable teatre comunitari.

Un cop més, vam posar sobre l'escenari la lluita obrera, les migracions, els barris de barraques, els bombardejos de la guerra civil, la censura franquista... i les històries familiars i col·lectives, com fils de vida que s'entrellacen, teixint la història del barri del Poble Sec.

 Fotografies: Mari Barreiro

Després d'aquest gran èxit, ens vam trobar amb el grup d'actors i actrius el següent dijous 17 per a fer una avaluació col·lectiva de la cinquena edició... i també celebrar-ho amb una festa!!!

Aquí teniu alguns números de la cinquena edició del XIC Poble Sec:
  • 19 mesos de durada (2015-2016).
  • 250 persones participants, 50 d'elles directament en la creació de l'espectacle. 
  • 19 entitats participants. 
  • 39 actors/actrius.
  • dos productes artístics Fils de vida: l'espectacle de sala i la instal·lació plàstica.
  • gairebé 1000 persones de públic, repartides en 3 funcions de l'espectacle complet (Mercat de les Flors i Auditori de Sant Martí) i una funció adaptada de les escenes de cabaret a Can Batlló.
  • dues peces audiovisuals: el teaser de l'espectacle i el vídeo de la instal·lació. 
A més, ha estat l'any del premi Federico Mayor Zaragoza UNESCO i també el de l'exposició "5 anys de XIC. Arts escèniques per a la convivència al Poble Sec", que han reconegut la trajectòria del projecte.

És més difícil recollir els resultats qualitatius del projecte: les sensacions, les crisis, les transformacions, els empoderaments, les complicitats... que ens emportem les persones que hem participat i que ens impulsen a començar ben aviat la sisena edició i crear de nou xarxa, intercanvi i creació al Poble Sec!

Fotografia: Josep Maria Fuentes

Si vols formar part d'aquesta nova aventura, ja hem obert les inscripcions per a la sisena edició del XIC Poble Sec: omple aquest formulari amb les teves dades i vine a crear en comunitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada