dimarts, 26 de setembre del 2017

El XIC Sant Martí ja assaja el seu primer espectacle

Les participants del XIC Sant Martí es van retrobar el passat dimarts per començar la següent fase del seu procés creatiu comunitari: l’assaig de l’espectacle que han creat col·lectivament i que ja té títol, Parets de paper


A l’estiu va quedar enllestit el guió de l’espectacle, nascut de les reflexions, idees i improvisacions teatrals de tot el grup, i redactat per una comissió de guió amb l’acompanyament del Joel Álvarez. En les diverses escenes de l’espectacle, es fa un relat de la història del barri de Sant Martí de Provençals, des dels anys 50 fins l’actualitat, posant l’accent en temes com l’habitatge, d’una banda, i les migracions i les reivindicacions veïnals que han construït el barri, de l’altra.


Tenim molta feina per fer des d’ara fins l’estrena de Parets de paper, els dies 11 i 12 de novembre a l’Auditori de Sant Martí de Provençals, dins la programació de la Festa Major del barri. Sobretot caldrà assajar les escenes i els personatges, aprofundir en el treball del text, adquirir eines de veu i dissenyar els moviments i recursos escènics. En paral·lel, decidirem i confeccionarem l’escenografia i el vestuari, així com la imatge de l’espectacle per a la seva difusió.

Fotografies: Joel Alvarez

I tot plegat mentre seguim convivint, aprenent les unes de les altres, descobrint en el grup la diversitat i també tot allò que compartim. Tenim nervis i inseguretats, però també il·lusió i el suport de tot el grup per empoderar-nos, en singular i en plural, i pujar a l’escenari per mostrar la nostra creació. 

Si voleu seguir tot el procés, estigueu atentes a aquest blog i les xarxes socials d’Art&Coop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada