diumenge, 3 de desembre del 2017

Així acaba la 1a edició del XIC Sant Martí

Es mouen moltes emocions en el tancament de la primera edició de Creació XIC al districte de Sant Martí. Les més esmentades van ser l’alegria, l’empoderament, la gratitud cap al grup i l’admiració pel que hem construït entre tots i totes. També una mica de melangia d’haver arribat al final d’aquesta edició, però amb la mirada posada en iniciar la següent.

L'avaluació amb les participants, al Centre Cívic Sant Martí. 
Fotografia: Júlia Gutiérrez


No ens avancem, però! Ara toca recordar el que hem compartit i creat en aquesta primera edició del XIC Sant Martí. Comencem pels números:

  • 10 mesos de procés creatiu
  • rècord d'incripcions (més de 60 persones!)
  • 10 entitats participants
  • 1 espectacle teatral creat col·lectivament: Parets de paper. Passat i present de Sant Martí de Provençals (incloent el seu guió, escenografia, vestuari...)
  • 29 artistes sobre l'escenari, de diverses edats i orígens culturals
  • 623 espectadores
  • 1 vídeo resum de l'espectacle (properament!)


Parets de paper ha estat el producte escènic que ha permés al grup explicar el seu relat sobre la història de Sant Martí de Provençals, des dels anys 50 fins l'actualitat. Un exercici de memòria històrica col·lectiva amb una perspectiva de gènere, afavorida per la feminització del grup i la participació de dones que van viure els esdeveniments en primera persona. Així doncs, Parets de paper parla de les migracions, la convivència al barri i la lluita veïnal en femení, per un habitatge digne i per equipaments i serveis públics.


Us deixem amb algunes fotos de l'espectacle, fetes per l'Hugo Marza. Si voleu veure'n més, visiteu aquest àlbum al facebook d'Art&Coop.







Si voleu participar en la segona edició del XIC Sant Martí, pareu atenció que obrim inscripcions en breus!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada