dimarts, 21 de maig del 2019

El XIC arriba a Bèlgica!


Aquesta setmana, hem presentat el projecte XIC a Bèlgica, dins de la Conferència Internacional “Contemporary Challenges for Social Professions”que es va celebrar a Bèlgica, a la Universitat de Gant. L'Esther Garcia, tècnica del Pla Comunitari de Poble-sec hi va assistir i va presentar el projecte en el congrés.


El congrés tenia com a objectiu visibilitzar els reptes professionals des de la perspectiva de la pedagogia social. Vam participar a les diferents conferències i ponències de diferents projectes internacionals, entre els quals destaquem el projecte MOOC (organització del congrés) sobre les preocupacions i reptes de la pedagogia social. Es va participar en els diferents en els diferents tallers i workshops organitzats durant la trobada. En aquests workshops, els 6 països convidats vam presentar experiències i projectes en l'àmbit de la pedagogia social.

A l' "Spanish Workshop", es van presentar 5 experiències curtes que fan palesa la diversitat i riquesa de l'educació social a l'Estat Espanyol. Entre elles, es van presenta els Plans de Desenvolupament Comunitari  (Marc Vinyas, de la Generalitat de Catalunya) i el seu desenvolupament en els últims 25 anys. Els PDC van desenvolupar un gran interés entre els participants. Des d'Art&Coop, es va presentar el projecte XIC com una experiència comunitària de transformació social i democràcia cultural a través de les arts escèniques.



Art&Coop va posa l'èmfasis en els processos de creació artística comunitària com una potent eina de treball amb col·lectius molt diversos, a través de la qual fomentar la convivència en la diversitat, l'empoderament individual i col·lectiu i apropar la cultura i els processos creatius a totes les persones sense cap tipus de discriminació de gènere, edat, nacionalitat o classe social.




Valorem la participació en el congrés com una gran experiència d'aprenentatge, compartint experiències i coneixent altres maneres de fer i de mirar des de l'educació social.

2 comentaris: