dijous, 21 de maig del 2015

Pensem el nou XIC, fem barri!

Ahir, la tercera sessió del nou XIC va ser molt especial: ens vam traslladar al Centre Cívic El Sortidor per compartir la tarda amb la gent de Fem un cafè, una iniciativa del Pla Comunitari del Poble Sec que ens encanta. 

En cada trobada de Fem un cafè es tracta un tema, per provocar la conversa i l’intercanvi entre veïnes i veïns del barri mentre es comparteix un cafè o un te. A que no sabeu de què volien parlar ahir? Doncs de la història i l’evolució del barri, que és justament el tema escollit per l'espectacle de la cinquena edició del XIC!

Així doncs, ens vam aplegar més de trenta persones amb moltes ganes de coneixer-nos, contar històries, fer teatre… i, a través del cos i la paraula, anar descobrint de mica en mica com és i com ha estat el nostre barri a través de les persones que l’han habitat.






La Margarita en va dir que, a l’Avinguda del Paral·lel, al costat de Sant Antoni hi havia els teatres i al del Poble Sec, les revistes, que és el que ara en diríem cabarets. La Judit ens va explicar que el seu pare jugava de petit amb els nens de les barraques de les Hortes, però la Montse recordava que les barraques més boniques eren les de Can Valero, a Montjuïc. I vam descobrir que el Poble Sec sempre ha estat com un poble on tothom es coneix, tot i que des de fa dècades hi ha arribat gent de diversos indrets: Andalusia, Castella i altres zones d’Espanya primer, Marroc i Llatinoamèrica després, i en els darrers anys França, Itàlia i altres països europeus...

Després d’aquesta sessió tan enriquidora, tornem el proper dimecres, com sempre, de 18:30 a 20:30 h al Centre Cultural Albareda. Tothom hi és benvingut! Animeu-vos a crear amb nosaltres el nou espectacle del XIC! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada