dilluns, 3 de juliol del 2017

El XIC Poble Sec encara la recta final

Queda menys d'un mes per finalitzar la sisena edició del projecte al barri del Poble Sec! El nou espectacle, "El despertar de l'art", es presentarà al Teatre Tantarantana el dimarts 18 i dimecres 19 de juliol, a les 21:00 h. Assajos generals, últims retocs de vestuari i escenografia... i moltes ganes de pujar per fi a l'escenari!

Per arribar aquí, ha calgut molta feina i creativitat col·lectives. Després de la construcció participativa del guió per part d'una comissió, coordinada pel Joel Alvarez, vam dedicar alguna sessió a llegir i treballar sobre els diàlegs sobre el paper.



Fotografia: Mamen del Río

Després tocava assajar i assajar, treballant els personatges individual i col·lectivament i creant les composicions escèniques i els moviments. La sala d'actes del Centre Cultural Albareda ha estat el nostre laboratori. Així, de mica en mica, l'univers que vam imaginar després de la visita al Museu Nacional anava prenent forma i donant veu als conflictes, pors i solidaritats de la gent del barri i de les persones invisibles a la nostra societat.



Fotografia: Joel Alvarez


El passat divendres, aquests personatges van anar una mica més lluny i van sortir d'Albareda per ocupar els carrers i les places del barri i del centre de la ciutat. Descobrien el món i el món els descobria a ells, mentre reivindicaven #Eldespertardelart en una manifestació-performance. "Tots som cultura", "No a la reserva", "L'art al carrer no és delicte", deien les pancartes.



Fotografia: Joel Alvarez


El teatre comunitari va sortir al carrer, per fer visibles les identitats invisibles, reivindicar una altra ciutat i una altra cultura. Els dies 18 i 19 de juliol, farem entrar el carrer al teatre. Si vols saber-ne més, no et pots perdre "El despertar de l'art". Ben aviat obrirem la reserva d'entrades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada