dilluns, 3 de juliol del 2017

El XIC Sant Martí marxa de vacances

Les participants de la primera edició del projecte al districte de Sant Martí es van trobar el dia 20 de juny per compartir jocs, teatre i pica pica, i desitjar-se un bon estiu. Va ser una vetllada divertida i familiar, que feia sorprenent pensar que moltes de les persones fa ben poc que es coneixen. 

I és que, en els darrers mesos, s'han trobat cada dimarts per compartir un procés col·lectiu de creació i reflexió, que resultarà en un espectacle de teatre comunitari sobre la història de Sant Martí. 


Improvisacions col·lectives a una sessió de creació 
al Centre Cívic Sant Martí. 


A l'inici, vam parlar sobre els orígens del districte, les coses que ens agraden i les que no, les dificultats que han afrontat els veïns i veïnes en el passat i el present... Han sorgit temes com l'habitatge i els desnonaments, les reivindicacions veïnals, la migració, la convivència... Hem experimentat amb diferents recursos teatrals, jocs i improvisacions, que ens han ajudat a treure l'artista que portem dins i ens donen eines per actuar. 

Després vam seguir escollint els temes que finalment apareixerien a l'espectacle, treballant en el guió... i, finalment, repartint els personatges, començant a assajar les escenes i agafant pràctica en pujar a l'escenari de l'Auditori de Sant Martí de Provençals

Mirant juntes el guió en un assaig a l'Auditori. 


Al setembre ens retrobarem per seguir amb les darreres fases del projecte: enllestir el guió col·lectivament i assajar cada escena, amb l'acompanyament de professionals de les arts escèniques, fins que tinguem l'espectacle llest per presentar. Així doncs, com a culminació del procés, compartirem amb la resta de veïns i veïnes les reflexions i relats que hem construït entre totes, en les dues funcions previstes: dissabte 11 i diumenge 12 de novembre a l'Auditori de Sant Martí de Provençals. 

Bon estiu a totes les participants i fins ben aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada