dimarts, 3 de juliol del 2018

Tenim un "Caravasar" en construcció


El procés de creació del nou XIC Poble Sec ja està en marxa i l’expectativa és màxima! Amb l’aliança amb els coreògrafs Jordi Cortés i Gloria José, l’allau d’inscripcions de dins i fora del barri, i la programació de l’espectacle a la Festa Major del Poble Sec i el Grec Festival de Barcelona, “Caravasar” només pot ser un èxit!

Per cert, sabeu d'on ve el títol de l'espectacle? "Caravasar" és la paraula castellana per caravanserrall, edificis ubicats al llarg de la ruta de la seda on les caravanes descansaven del camí i comerciaven amb altres viatgers d'orígens llunyans. Voleu saber-ne més? 

Donat el gran nombre de participants en el grup de Dansa i moviment, les primeres sessions s’ha treballat amb tres grups en paral·lel: un grup de veïnes i veïns del Poble Sec i entorn que es troba al Centre Cívic El Sortidor, el taller de dansa i moviment de Jordi Cortés a La Caldera i el Col·lectiu de dansa integrada Liant la Troca. En cadascun d’aquests espais, les persones participants exploren el llenguatge de la dansa i també l’imaginari de la ruta de la seda i els caravanserralls com a espais de trobada, intercanvi i descoberta de l’altre.


Fotografies: Jordi Mañosa (La Caldera)

Avui, per fi, els tres grups es trobaran al Sortidor, per compartir tot allò que han anat creant. Però no és l’únic que es trobaran allà... Al magatzem número 1 del centre cívic, a tocar de la sala d’assaig, el grup d’Escenografia fa dies que es troba per construir l’atrezzo de l’espectacle, inspirant-se en les mercaderies que es transportaven pel desert... i reunint artilugis rodants, amb l’aportació també de Biciclot, que se sumaran a les cadires de rodes en la coreografia del Caravasar.

Esteu intrigats i intrigades per saber on anirà a parar tot això? Doncs ja podeu apuntar a l’agenda: 15 de juliol, 18:00 h, a l’atri de l’Institut del Teatre.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada